11° χιλιόμετρο Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. T.K. 57022 – Τ.Θ.: 1170 BI.ΠΕ.Θ. Σίνδος, Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 788 700

Οι κίνδυνοι για τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα το καλοκαίρι

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας όσο καλός και να είναι θα ανεβάσει υψηλές θερμοκρασίες, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κατανάλωση νερού.

Το διάστημα αυτό, ο ηλιακός θερμοσίφωνας εξακολουθεί να συλλέγει ηλιακή ενέργεια, χωρίς όμως να υπάρχει ανάλογη κατανάλωση, με αποτέλεσμα να καταγράφονται στον θερμοσίφωνα πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Η υψηλή θερμοκρασία, η οποία μπορεί να ξεπεράσει και τους 100 βαθμούς κελσίου, ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του ηλιακού έχει μια σειρά από πολύ αρνητικές συνέπειες.

Η επικάθιση αλάτων στο εσωτερικό των συσκευών με τις οποίες έρχεται σε επαφή το ζεστό νερό χρήσης, είναι ανάλογη της θερμοκρασίας του νερού.  Όσο υψηλότερη η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός επικάθισης.

Η μεγάλη επικάθιση αλάτων, έχει με τη σειρά της σαν συνέπεια την μείωση της απόδοσης του ηλιακού θερμοσίφωνα, και την μείωση του χρήσιμου όγκου του δοχείου θέρμανσης.

Όταν η πίεση στο δοχείο ξεπεράσει την ονομαστική πίεση της βαλβίδας ασφαλείας, η βαλβίδα ασφαλείας ανοίγει για να εκτονώσει την πίεση, αφαιρώντας νερό από το κλειστό κύκλωμα.  Όταν η θερμοκρασία επανέλθει σε επιτρεπτά επίπεδα, ο ηλιακός μας δεν λειτουργεί, διότι το νερό στο κλειστό κύκλωμα δεν κλείνει πλέον “κύκλωμα” και δεν κυκλοφορεί για να μεταφέρει την θερμότητα από τον συλλέκτη στο μπόιλερ.

Ακόμη λοιπόν και στους υψηλής ποιότητας ηλιακούς θερμοσίφωνες, είναι αναπόφευκτη η αύξηση της θερμοκρασίας.

Η καταπόνηση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να έχει σαν συνέπεια την διακοπή της λειτουργίας του, την μείωση της απόδοσης του, άρα τη μείωση της ζωής του.

Υπάρχει λύση;

Ασφαλώς και υπάρχει!

Για να προστατεύσετε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα, από την υπερθέρμανση, την θερμική διαστολή και τα φερτά υλικά και τις σκόνες, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά καλύμματα.

Το κάλυμμα ηλιακών συλλεκτών της Venman κατασκευάζεται με γνώμονα την αντοχή, την αποτελεσματικότητα αλλά και την εύκολη τοποθέτηση του.

Είναι αδιάβροχο και αντανακλά όλη την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία θέτοντας έτσι σε παύση τον ηλιακό συλλέκτη.

Διαθέτει ρυθμιζόμενους ιμάντες σύσφιξης για να μπορεί να εφάπτεται πλήρως στην επιφάνεια του συλλέκτη χωρίς να αφήνει περιθώρια σε ανέμους να διεισδύσουν ανάμεσα στις επιφάνειες.

Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα και διατίθεται σε συσκευασία αποθήκευσης για να μην χάνεται και να το έχετε πάντα εύκαιρο.

Με λίγα χρήματα και θα αυξήσετε τη ζωή του ηλιακού σας θερμοσίφωνα και θα διατηρήσετε σταθερή την απόδοσή του!

Μην το σκέφτεστε, αξίζει!

 

Share