11° χιλιόμετρο Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. T.K. 57022 – Τ.Θ.: 1170 BI.ΠΕ.Θ. Σίνδος, Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 788 700

Μείωσε τα έξοδα αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι σου!

Ακόμα και μικρές ενεργειακές αναβαθμίσεις σε ένα σπίτι μπορούν να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στον ιδιοκτήτη του!

Ξεκινάμε από τον ελληνικό ήλιο! Σε μια χώρα όπου πάνω από 250 ημέρες έχει ήλιο, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι ο ήλιος αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή  ενέργειας που ταυτόχρονα είναι και οικονομική.

Οι  ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν βασικό συμπλήρωμα της ενεργειακής κατοικίας και προσφέρουν άφθονο και δωρεάν ζεστό νερό όλον τον χρόνο.

Ένας ποιοτικός ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να λειτουργεί με αντιψυκτικό υγρό διότι αυτό σημαίνει ότι  αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και έτσι προστατεύονται οι ηλιακοί συλλέκτες.  Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος έχουν 50% μεγαλύτερο όριο ζωής και τον μέγιστο δυνατό βαθμό απόδοσης. Το όριο ζωής ενός καλής ποιότητος ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μεταξύ 12 και 20 χρόνων. Ο ηλιακοί θερμοσίφωνες με επίστρωση τιτανίου, έστω και με 50% συννεφιά, μας δίνουν ζεστό νερό θερμοκρασίας 30° – 40°C.

Με την χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα πετυχαίνουμε εξοικονόμηση ενέργειας από 40% έως 80% , άρα και μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να έχει τουλάχιστον δήλωση συμμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ (CE) και πιστοποιητικό βαθμού απόδοσης από Διεθνές Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο. Όσα περισσότερα πιστοποιητικά ποιότητας διαθέτει ένα σύστημα ηλιακού θερμοσίφωνα, τόσο πιο σίγουροι είμαστε για την ποιότητά του, τη διάρκεια ζωής του και την απόδοσή του.

Οι ηλιακοί συλλέκτες τώρα, μπορεί να εξασφαλίσουν την λειτουργία μίας χαμηλής κατανάλωσης αντλίας θερμότητας και να  προσφέρουν επαρκή θέρμανση για μία ολόκληρη κατοικία με μοναδική πηγή ενέργειας τον ήλιο. Ειδικά σε περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση φυσικού αερίου, η θέρμανση με αντλίες θερμότητας αποτελεί την πιο οικονομική και ενδεδειγμένη λύση.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλιακών συλλεκτών ήταν επαναληπτική και έλαβε διάφορες συνεισφορές από διάφορους επιστήμονες. Φυσικά, υπάρχει κάποια συζήτηση γύρω από το πότε ακριβώς δημιουργήθηκαν και ποιοι πρέπει να καρπωθούν την εφεύρεση. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η εφεύρεση του ηλιακού στοιχείου έγινε από έναν γάλλο επιστήμονα, τον Edmond Becquerel, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσε να αυξηθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας όταν τοποθετηθούν δύο μεταλλικά ηλεκτρόδια σε μια αγώγιμη λύση.