Ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του κόσμου, ο βραβευμένος με Οσκαρ και ίσως ο πιο γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες καλλιτέχνης, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο “ξαναχτύπησε” χρησιμοποιώντας τα social media.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ντι Κάπριο μοιράστηκε με τα εκατομμύρια φίλων του στο Instagram μια πολύ ιδιαίτερη φωτογραφία. Από το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δείχνει μια οικογένεια Tanzanian Maasai που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα στον θάμνο από το Terraat, την περιοχή Simanjiro της Τανζανίας, να χρησιμοποιεί ηλιακούς συλλέκτες για πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια.
“Η οικογένεια Maasai, λίγα χιλιόμετρα στον θάμνο από τηνTerraat, στην περιοχή Simanjiro στην Τανζανία. Δεδομένου ότι το εθνικό δίκτυο δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά τα χωριά, η ηλεκτρική ενέργεια στο “boma” (μικρή καλύβα) παρέχεται από ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και το σύστημα Mobisol, το οποίο χρεώνει τρία κινητά τηλέφωνα, δύο ραδιόφωνα και έναν επαναφορτιζόμενο πυρσό. Τα τηλέφωνα επιτρέπουν στην οικογένεια να παραμείνει σε επαφή καθώς αναζητούν θέσεις για να βόσκουν τα βοοειδή τους.
Παγκοσμίως, σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Τα συστήματα ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου, όπως αυτό, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ζωής, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούν την αλλαγή του κλίματος. Στο # Political Forum υψηλού επιπέδου #HLPF αυτή την εβδομάδα, οι χώρες θα εξετάσουν την πρόοδο στην πρόσβαση στην αειφόρο ενέργεια, μεταξύ άλλων” τόνισε ο 43χρονος ηθοποιός.
Ο Leonardo Di Caprio μέσω του Ιδρύματός του επιχορήγησε τον τελευταίο χρόνο με 20 εκατομμύρια δολάρια περισσότερους από 100 οργανισμούς που αναπτύσσουν περιβαλλοντικές δράσεις.
«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πολιτικοί σε κάθε έθνος στη Γη είναι το εξής: έχουμε την τεχνολογία να καλύψουμε το 100% των ενεργειακών μας αναγκών χρησιμοποιώντας καθαρές, ανανεώσιμες και οικονομικά αποδοτικές πηγές που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που λείπει σε ορισμένες χώρες είναι οι κυβερνητικές πολιτικές που θα θέσουν τολμηρούς στόχους και περισσότερες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να προσελκύσουν αυτήν την τεράστια ευκαιρία, να γίνουν οι κινητήριοι μοχλοί της καινοτομίας, να επενδύσουν σε αυτές τις καθαρές θέσεις εργασίας και να κατανοήσουν την οικονομική δυναμική τους για το μέλλον».
Μακάρι κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.