11° χιλιόμετρο Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. T.K. 57022 – Τ.Θ.: 1170 BI.ΠΕ.Θ. Σίνδος, Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 788 700

Προστασία του ηλιακού συλλέκτη το καλοκαίρι

Η υψηλή θερμοκρασία στον ηλιακό θερμοσίφωνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του ηλιακού έχει και μια σειρά από πολύ αρνητικές συνέπειες.

Η υψηλή θερμοκρασία που καταπονεί τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα μπορεί να έχει σαν συνέπεια την διακοπή της λειτουργίας του, την μείωση της απόδοσης του, την μείωση της ζωής του, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας.

Η υπερθέρμανση των συλλεκτών, έχει μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα:

• Ο ηλιακός θερμοσίφωνας καταπονείται από τις υψηλές θερμοκρασίες
• Στο δίκτυο ύδρευσης και τον ηλιακό θερμοσίφωνα αναπτύσσονται υψηλές πιέσεις που καταπονούν όλο το δίκτυο.
• Υπάρχει έντονη επικάθιση αλλάτων στο μπόιλερ του ηλιακού, πράγμα που έχει σαν συνέπεια την σταδιακή μείωση της απόδοσης του.

Μπορούμε να προστατεύσουμε τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα, την υδραυλική μας εγκατάσταση και την υγεία μας, καλύπτοντας τους ηλιακούς συλλέκτες τους καλοκαιρινούς μήνες που λείπουμε για αρκετές ημέρες από το σπίτι.

Η κάλυψη των συλλεκτών μπορεί να γίνει με ειδικό κάλυμμα ηλιακού συλλέκτη.

Το κάλυμμα ηλιακών συλλεκτών της Venman κατασκευάζεται με γνώμονα την αντοχή, την αποτελεσματικότητα αλλά και την εύκολη τοποθέτηση του.

Είναι αδιάβροχο και αντανακλά όλη την προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία θέτοντας έτσι σε παύση τον ηλιακό συλλέκτη.

Διαθέτει ρυθμιζόμενους ιμάντες σύσφιξης για να μπορεί να εφάπτεται πλήρως στην επιφάνεια του συλλέκτη χωρίς να αφήνει περιθώρια σε ανέμους να διεισδύσουν ανάμεσα στις επιφάνειες.

Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα και διατίθεται σε συσκευασία αποθήκευσης για να μην χάνεται και να το έχετε πάντα εύκαιρο.

 

 

Share